VUČIĆ U ČUDU NAKON SASTANKA SA KURTIJEM: On je došao da se ne bi dogovarao ni o čemu,  pitao me kada ću da priznam nezavisno Kosovo
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima nakon trilateralnog sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

- Po prvi put ne znam šta bih vam rekao - rekao je Vučić na početku obraćanja.

- Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou. To je neka stvar koja bi garantovala mir na duži period, sve ostalo je lišno komentarisati - izjavio je Vučić.

– Albanci ne žele da razgovaraju o zajednici srpskih opština, nazivaju incidentima to što Srbi žele da prisustvuju liturgijama u crvama. Razgovarali smo o nestalim osobama, pročao sam koliko je važno da znamo koliko je važno da znamo mesto gde je sahranjen svaki Albanac i svaki Srbin – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

VUČIĆ U ČUDU NAKON SASTANKA SA KURTIJEM: On je došao da se ne bi dogovarao ni o čemu,  pitao me kada ću da priznam nezavisno Kosovo

Printscreen

 

- Mi ćemo nastaviti racionalno da pristupamo. U narednim danima ćemo morati da razgovaramo sa Srbima sa Kosmeta.

- Veoma sam uplašen jer sam video sa koliko neodogovornosti ćemo morati da se suočavamo u budućnosti.

- Ne postoji ništa važnije za nas od osiguravanja sigurnosti i bezbednosti za naše ljude - rekao je predsednik. 

- Ljudi ja ovakvom sastanku nisam prisustvovao. Nikakve veze sa realnošću i odgovornošću.

- Čovek je došao da se ne bi dogovarao ni  o čemu. Čovek je došao da kaže: Došao sam da te pitam kada ćeš da priznaš nezavisno Kosovo.

- Moj odgovor je bio: "Nikad" i onda se on detonirao.

Delegaciju Evropske unije na ovom sastanku predstavljali su šef diplomatije Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
popovic77

16.06.2021 01:40

Predsednice ne treba nista da vas cudi to ponasanje Kurtija