Za EU jedan Hrvat vredi kao 200 Srba!
EPA/ STEPHANIE LECOCQ

- Mislim da se DPS drži kao interesna zajednica kriminogenih elemenata i dukljansko-montenegrinskog fanatizma, ličnih interesa i tako dalje - rekao je Srđa Trifković. 

Profesor je spomenuo i lobiste, u prvom redu Danijela Servera i Janoša Bugajskog koji u Vašingtonu tu tezu guraju odavno, da je zahvaljujući njima kampanja za reviziju izbora od 30. avgusta već bila počela.

Za EU jedan Hrvat vredi kao 200 Srba!

Foto: Printscreen

 

Dodao je i da Trampova administracija nije smatrala problematičnim promenu vlasti u Crnoj Gori ukoliko članstvo u NATO ostane neprikosnoveno, kao i priznanje tzv. Kosova, a da Bajdenova ekipa želi prethodnu vlast, jer njih kompletno kontrolišu i imaju u šaci i kroz njih mogu da se vrate agendi kompletnog uništenja SPC u Crnoj Gori.

Srđa Trifković je govorio i o pritiscima na zemlje koje nisu priznale lažnu državu Kosovo, najviše na Grčku, što predstavlja jednu u nizu izuzetnih analiza globalne politike. O vlasti u Prištini i njihovom odnosu sa SAD je rekao:

- Ne treba ništa neprihvatljivo prihvatati, a istovremeno treba ne biti drčan s tim. Kupovati vreme, tretirati svaku ponudu kao vrednu razmatranja, ali biti svestan da svi rokovi koji dolaze sa Zapada su nepostojeći. Jer ako se dogovore Palmer i Lajčak da kažu ’30. oktobar da im damo kao rok’, to ne vredi ni pet para. Ako traje palestinsko- izraelski sukob od 1947, ako traje podela Kipra od 1974- to nisu zamrznuti, već trajni konflikti.

Istoričar je objasnio i kakav odnos EU ima prema Srbiji.

- EU je odvojila za pomoć Hrvatskoj da se oporavi od posledica korone 20 milijardi evra, a Srbiji 200 miliona. Dakle: per kapita za EU jedan Srbin vredi kao 200 Hrvata. To je duplo više od odnosa sto Srba za jednog Nemca iz 1941. godine - objasnio je Srđa Trifković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jovan

04.06.2021 07:55

Зашто овај човек Срђа Трифковић изванредан човек и образовани зналец нема места у државној функцији и то најважнијег ранга