SPS u potpunom rasulu! Haos u taboru socijalista
Alo

 

Iako je do izbora ostalo manje od godinu dana, Socijalistička partija Srbije nema ideju kako da vodi kampanju niti ko bi mogli da joj budu kandidati, a još nisu načisto ni sa tim da li izaći samostalno ili u koaliciji, saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

- Rejting SPS-a je u padu, a glavna taktika lidera te partije Ivice Dačića pred izlazak na birališta je da čekaju Aleksandra Vučića da ih pozove, jer računaju da je najlakše šlepati se uz SNS - objašnjavaju naši dobro obavešteni izvori, i dodaju da se sa Dačićevom taktikom ne slaže veliki broj funkcionera socijalista.

- Naravno da bi socijalisti želeli da na izbore izađu sa naprednjacima, ali su mnogi u SPS-u svesni da postoje male šanse da ih Vučić pozove jer se SNS ujedinjuje sa Aleksandrom Šapićem, tako da im SPS nije trebao ni ranije, a kamoli sada. Drugi veliki problem koji muči socijaliste jeste kako će se na SPS odraziti afere koje se poslednjih meseci vezuju za njihovog koalicionog partnera Dragana Markovića Palmu - dodaju naši sagovornici, i ističu da SPS kuburi i sa kandidatima.

- Ako izlaze samostalno na predsedničke izbore, oni mogu kandidovati Dačića, ali još uvek nemaju predstavu ko bi mogao biti njihov kandidat na izborima u Beogradu - ističu naši sagovornici, i dodaju da jedini koji se poslednjih meseci bavi strankom jeste Branko Ružić, potpredsednik socijalista i aktuelni ministar prosvete.

SPS u potpunom rasulu! Haos u taboru socijalista

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

 

- Ružić redovno obilazi partijske odbore širom Srbije i drži sastanke. Čini se da je on jedini svestan da je do izbora ostalo jako malo vremena - zaključuju naši sagovornici.

I zaista, uvidom u Ružićeve društvene mreže jasno je da koristi svaku priliku da obiće gradske i opštinske odbore SPS-a.

„Koordinatori SPS centralne Srbije, u Podunavskom, Braničevskom, Pomoravskom, Šumadijskom, Rasinskom okrugu spremni su za nove radne i političke pobede“, napisao je Ružić u opisu fotografije sa sastanaka kome je prisustvovala i Slavica Đukić Dejanovića, potpredsednica Socijalista.

Podsetimo, lider SPS-a je u više navrata izjavljivao da bi SNS i SPS trebalo zajedno da izađu na izbore. On je početkom maja izjavio da „ostaje pri stavu da bi stranke vladajuće koalicije trebalo da nastupe na jednoj listi“ na predstojećim izborima.

Istraživanja: Stalan pad

Istraživanja: Stalan pad

Vladimir Pejić, direktor Agencije za istraživanje javnog mnjenja „Faktor plus“, u intervjuu za jedan dnevni list kazao je da je SPS blizu osam odsto podrške.

- Dobra vest za socijaliste je da se i dalje dobro drže, opstaju na političkoj sceni i imaju jedan solidan broj ljudi koji bi glasao za njih. S druge strane, SPS je u stalnom padu i postoji opasnost da bi taj trend mogao da se nastavi. S jedne strane dobro stoje, s druge strane su u opasnosti - istakao je on.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lis

26.05.2021 10:28

Da, na svim nivoima su se obogatili, i samo se krpe uz nekoga. Glasat ću za njih ako ispliva istina bar za koferče.