Srpskoj obećan izlaz na more još za vreme rata
Tanjug/Ap
Srpskoj obećan izlaz na more još za vreme rata

EPA/ PETER DEJONG

 

 

Prema svedočenjima iz Tuđmanovog okruženja, u vreme “blokade na Drini”, kada je snabdevanje Republike Srpske bilo ugroženo, navodno se Karadžić okrenuo Zagrebu.

Opet, navodno je imao i izaslanika koji se u Austriji sastao sa Šarinićem, tako je bar Šarinić pričao, i tu su uspostavljeni “neki kontakti”. I opet navodno, za finansijsku pomoć Karadžić se jednom prilikom obavezao da, u slučaju da dođe do hrvatske vojne akcije na Kninsku Krajinu, vojska RS bude suzdržana.

Nedavno preminuli Momčilo Krajišnik, jedan od vodećih ljudi Republike Srpske za vreme rata je svedočio da je Tuđman u više navrata, čak i u Dejtonu, obećao Srpskoj izlaz na more.

Srpskoj obećan izlaz na more još za vreme rata

Tanjug/Ap

 

 

“Dole kod Molunata, Prevlaka. Od Molunata pa do Oštrog. To je dogovoreno u tri navrata, a u Dejtonu je dogovoreno kao poseban separat. Naša delegacija u završnom delu nije ušla u razgovore – već su napravili mapu i sve – a onda su gospodin Milošević i gospodin Bulatović jednostavno zaboravili na to. To je prava istina”, rekao je Krajišnik.

On, međutim, nije potvrdio da je bilo sporazuma sa Tuđmanom, ali da se jeste dobro sarađivalo sa njim.

Srpskoj obećan izlaz na more još za vreme rata

EPA

 

 

“Bili smo u teškim i lošim odnosima. Ali, ako smo želeli nešto da rešimo sa Hrvatima u Bosni, mogli smo da računamo da ono što kaže, Boban i njegovi moraju da poslušaju. Tuđmana prvo ubedimo i onda smo rešili problem”, rekao je Krajišnik.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading