ODMAH PRESTANITE! AKO OVU STVAR DRŽIMO U KREVETU, KAO DA SPAVAMO NA RENDGENU! Doktor Dunjić upozorio šta nam razara zdravlje!
Foto: Printscreen

Lekar integrativne medicine dr Slobodan Dunjić objasnio je na Televiziji K1 koje su najveće greške kada je vitamin D u pitanju, a potom upozorio na opasnu naviku koju svi imamo!

Dr Dunjić je objasnio da držanje određenih stvari ispod kreveta može biti štetno kao "spavanje na mašini za rendgensko zračenje"!

Oko osam sati provodimo na jednom mestu, spavajući, i važno je ne samo da nam bude udobno, već i da materijali kojima smo okruženi nemaju štetno dejstvo.

"Prirodni materijali, vuna, pamuk, moramo gledati i šta držimo ispod kreveta. Sada su moderni kreveti koji ispod imaju sanduke za držanje garderobe", rekao je on.

"Izvučemo taj sanduk, pa unutra ubacimo kesu s vakuumiranom garderobom, kupljenu kod Kineza, a one se prave od nafte. Kao da spavamo na rendgen aparatu! Ispod kreveta, neka bude samo prašina, nikako plastične kese. To su sve veoma bitne stvari, tu provedemo najviše vremena, ceo prostor u spavaćoj sobi mora biti sa što manje tih materijala koji nam štete", rekao je on.

Kada je u pitanju odabir dušeka ili posteljine, dr Dunjić je ponovio stav svog kolege, gastroenterologa prof. dr Vojislava Perišića - jeftinije je bolje! Prof. dr Perišić je ranije kazao da je bolje kupiti jeftini vitamin u apoteci, nego baciti novac na suplemente koji nude kombinacije vitamina i minerala i veoma su skupi.

"Najjeftiniji dušek je najbolji, kao i vitamini i minerali", kazao je dr Dunjić.

Komentari (0)

Loading