Lako je NJEMU, plaćali su ga pokojni Šiptar i Kum, koje je on obučavao da ubiju i UNIŠTE TRAGOVE!

DANICA ĆURUVIJA | vesti 2018-06-13 10:32:08 2018-06-13 10:32:08

Zvezdan Jovanović je osuđen na 40 godina zatvora, a sada se požalio Specijalnom sudu na ovog političara!

MUP

Zvezdan Jovanović (53), zvani Zveki i Zmija, osuđen na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, požalio se juče u Specijalnom sudu da ga je Čedomir Jovanović, lider LDP-a, vređao i nazivao ga životinjom! Jovanović je u završnoj reči na suđenju za pobunu „crvenih beretki“ u novembru 2001. godine izjavio da ga je Jovanović više puta nazvao pogrdnim rečima i da je za to prošao nekažnjeno.

- Nazivao me je više puta životinjom tokom suđenja i pitao sudiju koliko košta da nastavi sa tim! Lako je njemu, kada su ga debelo plaćali sada pokojni Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, koje je on obučavao kako da ubijaju i kako da uništavaju tragove - rekao je Jovanović u završnoj reči.
Optuženi Zvezdan se obrušio i na svedoka Dejan Milenkovića Bagzija, za koga je naveo da ima „selektivno pamćenje“. 

- Pričao je kao je Čeda sa ženom porodično dolazio u Šilerovu i kod Spasojevića. Navodio je da je Spasojević dao Zoranu Vukojeviću Vuku video-kasete sa kamera kuće da ih sakrije. Sve ovo je kasnije navodno zaboravio ili negirao - izdeklamovao je u dahu Zvezdan Jovanović.
On je tvrdio da je Bagzi bio poznati kriminalac, koga je tužilaštvo izabralo da bude jedan od glavnih svedoka, ali da je on „pričao gluposti“ i „recitovao napamet naučen tekst koji mu je dat“.

 - Govorio je i da je Ljubiša Buha Čume i omogućio Spasojeviću da preprodaje čak 700 kilograma heroina. Govorio je da Spasojević naredio da se prati Sredoje Šljukić Šljuka, opleo mnoge političare, ali su samo uvažene optužbe protiv pripadnika „crvenih beretki“ - kazao je juče Zvezdan Jovanović. 

On je za svedoka saradnika Čumeta rekao da je sebe nazivao uspešnim biznismenom, a da je u stvari bio vođa najveće kriminalne grupe na Balkanu.

- Podsetiću da je Dušan Mihajlović rekao da je Ljubiša Buha Čume jedan od najmoćnijih ljudi i kralj podzemlja u Srbiji! Pitam se da li u Srbiji važi jedan zakon za njega, a drugi za ostale - zapitao se Jovanović.
Suđenje se nastavlja na Vidovdan, 28. juna.

 

Expand player
Pogledajte više