ŠTA JE TO U LJUDIMA? Kršio policijski čas, a onda i pozivao druge da izađu na ulice!

Muškarac (39) iz okoline Zrenjanina kažnjen je sa 50.000 dinara, kao i još dvojica muškaraca jer su se fotografisali po ulicama u vreme zabrane kretanja i to objavljivali na društvenim mrežama, sopštila je danas PU Zrenjanin.

Policija, hapšenje
Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Dejan Briza

U saopštenju se navodi da je prvi muškarac tokom policijskog časa uz sve to pozivao i druge građane da izađu i učine isto.

Policija je protiv te trojice muškaraca podnela prekršajne prijave, a Prekršajni sud u Zrenjaninu izrekao im je novčane kazne od po 50.000 dinara.

Podsetimo, Osnovni sud u Dimitrovgradu osudio je danas S.Z. (38) iz Niša na tri godine zatvora zbog kršenja mere obavezne samoizolalcije, nakon povratka iz inostranstva, što je bila prva kazna u našoj zemlji ovog tipa.

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo za koje se okrivljeni tereti - “nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije".

Ovo je ujedno bilo i prvo sudenje za kršenje mere samoizolacije i održalo se putem skajpa - video vezom između suda i pritvorske jedinice u Pirotu.

Sudija, tužilac i branilac okrivljenog nalazili su se u sudnici Osnovnog suda u Dimtorgradu, na odgovarajućoj udaljenosti, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici u Pirotu.

S.Z. je osuđen jer je prekršio meru samoizolacije koju mu je odredila sanitarna inspekcija prilikom ulaska u zemlju na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi