aljbin kurti
Foto: Alo/Tanjug

Kako Alo! saznaje, čak i među onima na zapadu koji su do pre nekoliko dana smatrali da mogu da kontrolišu Kurtijeve poteze sada vlada bojazan da bi mogao da preduzme nešto što bi moglo da izazove katastrofu. Očigledno je, kažu, da je rešen da po svaku cenu život Srba na Kosovu i Metohiji učini do te mere nepodnošljivim da ih natera da se još masovnije isele.

Konačni cilj je da Srba na KiM bude manje od jedan odsto, čime bi, kako je to zamislio Kurti, prestala i bilo kakva potreba za formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO)

- Ovde smo svesni da nas čekaju možda i gore stvari od ovoga do sada. Iako je teško zamisliti šta može biti gore od svakodnevnih progona, hapšenja i zastrašivanja, zabrane uvoza srpske robe, onemogućavanja snabdevanja lekovima i korišćenja dinara, evo sad i upada u filijale banaka, siguran sam da se Kurti na ovome neće zaustaviti. Sve dok makar neko od Srba, osim nekoliko njegovih poltrona, ostane na Kosovu, on će smatrati da posao nije završen - rekao nam je jedan od Srba iz Leposavića, moleći da mu ne pominjemo ime iz razumljivih razloga.

Nažalost, jedan broj Srba je, kako nam kaže, sklonio porodice u centralnu Srbiju strepeći pre svega za bezbednost dece.
Da je Kurti rešio da se osveti po svaku cenu za Savet Evrope, ocenio je i premijer Miloš Vučević.
- Ovo je jos jedan u nizu pokazatelja koliko je Aljbin Kurti očajan. Zbog čega su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje? Imaju li oni pravo na plate i penzije ili je protiv njih sve dozvoljeno - upitao je premijer.

Vučević je konstatovao i da međunarodna zajednica predugo ne reaguje na Kurtijeva nepočinstva.

I zaista, ostaje nam samo da se pitamo šta će sledeće preduzeti bezumnik iz Prištine i da li ćemo doživeti da mu neko iz Berlina, Brisela, Vašingtona ili Londona makar jednom ozbiljno zapreti.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Oni se Bogu mole da ja poginem, a ja se molim za našu Srbiju, u tome je razlika! 🎥 @Video Plus #aleksandarvucic #srbija #njujork #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading