Danica Radomirović
Foto: Printscreen/Kosovo online

- Ovom odlukom, KBC Kosovska Mitrovica i ceo srpski zdravstveni sistem na KiM će biti u izuzetno teškom i nepovoljnom položaju. Ovo nije samo pitanje plata. Postavlja se pitanje kako doći do lekova, sanitetskog materijala, hrane za naše pacijente koje i sada sa teškom mukom nabavljamo, kako doći do sredstava kojima se održavaju naše operacione sale, popravljaju i nabavljaju instrumenti. Ako ova odluka ostane na snazi, očigledno nikako - rekla je Radomirovićeva na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici, a preneo Tanjug.

Ona je naglasila da će zbog te odluke srpski zdravstveni radnici na KiM ostati bez mogućnosti da u 21. veku, na tlu Evrope, brinu o zdravlju građana i pomažu pacijentima da ozdrave, oporave se i vrate životnim obavezama.

- U ime svih zdravstvenih radnika zahtevamo od zemalja kvinte da najhitnije reaguju kako ne bi došli u situaciju da Srbi nestanu s ovih prostora. Čemu ta njihova diplomatija, snaga i moć, ako ne stanu na kraj ovom institucionalnom nasilju prema srpskom narodu od strane režima Aljbina Kurtija - istakla je ona posle održanog kolegijuma načelnika i upravnika Domova zdravlja Kosovska Mitrovica i Leposavić.

Radomirovićeva je pozvala Beograd da na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija čitavom svetu ukaže na težak položaj srpskog naroda koji svakoga dana postaje sve teži.

- Ujedno pozivamo i naša strukovna udruženja da u evropskim i svetskim telima reaguju i traže zaštitu srpskih zdravstvenih radnika i institucija na KiM - zaključila je Radomirović.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading