aljbin kurti
Foto: Printscreen/Printscreen

- Ako Aljbin Kurti želi da Amerikanci nastave da plaćaju i štite bezbednost regiona Nato trupama, onda mora da prestane sa jednostranim potezima koji ugrožavaju bezbednost 572 Amerikanca iz Teksasa, Oklahome, Ajove, Roud Ajlenda (a uskoro i Džordžije ) koji trenutno služe na Kosovu. Bajdenov tim i američki Senat više ne mogu odbaciti njegovo neispravno ponašanje ignorisanjem zahteva međunarodne zajednice. On svojim postupcima dovodi u opasnost živote Amerikanaca - naglasio je Grenel u objavi na društvenoj mreži X.

 

 

Grenel je istakao da Kurti mora da obustavi svoju ratobornost, jer bi u suprotnom američke trupe trebalo da budu povučene iz bezbednosnih razloga.

Takođe, je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme da prihvati mamac koji je bacio Kurti da bi eskalirao tenzije.

 

 

- On takođe mora da odbaci ruske i kineske poteze kako bi iskoristio situaciju - i umesto toga ostane uz SAD i EU. A to znači da međunarodna zajednica mora odmah da se pozabavi najnovijim Kurtijevim jednostranim akcijama i odbacivanjem zahteva SAD i EU. U ovakvim vremenima, svima nam nedostaje Hašim Tači - konstatovao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

31.01.2024 19:25

Nista se kurti u tudjoj zemlji ne pita nista sta ima prava niti sta da odluci niti sta da naredi to pravo nema u tudjoj zemlji srbija se pita u svojoj je zemlji i treba da se postuje povelja UN rezolucijom 1244 sto jeste prava i pravo srbije u svojoj zemlji trebajuse da se postuju i zemlje i narod to je obaveza medjunarodnog prava UN da rade ne da se silom prekrse to je zlocin !!!