ŠTA TO RADI KURTI? Gašić reagovao na pakleni plan Prištine
Foto: EPA/EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić reagovao je na najavu Dželjalja Svečlje da će od danas sve patrole tzv. kosovske policije biti opremljene dugim cevima.

- Najavom da će sve patrole takozvane kosovske policije od danas biti opremljene dugim cevima, navodno radi efikasnije borbe protiv kriminala, Svečlja zapravo kriminalizuje srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji i pokazuje nestručnost i neznanje koji su zaista neophodni u borbi protiv kriminala, a ne duge cevi uperene u narod. Šta smo drugo i mogli da očekujemo od formacije koja sebe naziva policijom, a nije ništa drugo nego presvučeni OVK - izjavio je Gašić i dodao:

"Da li se Svečlja plaši srpskog naroda? Ponosnog i dostojanstvenog koji čuva svoja vekovna ognjišta i traži samo slobodu i mir. Ili pokušava, u već ustaljenom maniru OVK, da dugim cevima dodatno zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji? U najmanju ruku je neprimereno, jer se duge cevi ne koriste ni u redovnoj kontroli saobraćaja, ni u redovnoj kontroli građana. Ali je izuzetno provokativno i opasno za podizanje tenzija na tlu Kosova i Metohije."

- Ovo je još jedna potvrda da Kurti nema nameru da mirnim putem i uzdržanošću, uz poštovanje svih evropskih konvencija, obezbedi i održi miran i stabilan život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. On nastavlja sa politikom uterivanja straha i nasilja nad srpskim stanovništvom, sakriven iza nišana duge cevi - poručio je ministar Gašić.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading