GRENELOVE REČI GRME Kurti je fašista, a Nemačka na pogrešnoj strani istorije
Youtube Printscreen

Bivši izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Ričard Grenel optužio je danas Nemačku da je "stala na pogrešnu stranu istorije" nudeći podršku premijeru privremenijh prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.

Grenel je ovako reagovao na objavu ambasadora Nemačke u Prištini Jorna Rodea na platformi X, u kojoj je obavestio da je državni sekretar nemačkog ministarstva odbrane Sijemtje Meler posetila KiM i da je imala sastanak sa Kurtijem i predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani.

- Aljbin Kurti je odbacio svaku ideju koju je Zapad izneo. Nažalost, Vlada Nemačke nije prihvatila rešenja za koja su se Tači i Vučić dogovorili da sprovedu. Nemci su na pogrešnoj strani istorije: podržavaju fašistu Kurtija. Sve zemlje na svetu osudile su Kurtija za izazivanje nasilja - osim Nemačke. Republikanci i demokrate se retko slažu... ali su saglasni da je Kurti problem - napisao je Grenel.

ricard grenel

undefined

 

 

Rode je u svojoj objavi izvestio o kratkoj jednodnevnoj poseti Prištini državne sekretarke u Saveznom ministarstvu odbrane Nemačke, Sijemtje Meler, koja je, kako je naveo, razgovarala sa najvišim prištinskim zvaničnicima, premijerom i predsednicom, a ujedno je i posetila štab Kfora, gde se sastala sa predstavnicima ove misije NATO-a.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading