Volodomir Zelenski
Foto: Alo/EPA/ OLEG PETRASYUK

- Mapa Ukrajine će se zauvek promeniti. Sada vidimo situaciju u kojoj će Ukrajina izgubiti skoro 50 odsto svoje teritorije ako se preda, ali ako se borbe nastave u najboljim tradicijama NATO-a, onda će Ukrajina izgubiti celih sto procenata - rekao je Riter.

Skot Riter

Ilustracija

 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je upozoren da bi Odesa, Harkov, Nikolajev i Dnjepropetrovsk mogli doći pod rusku kontrolu .

- Mislim da će leto početi strateškom pobedom Rusije i apsolutnim porazom Ukrajine, zajedno sa rušenjem vlade Zelenskog - zaključio je Riter.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je da gubici ukrajinskih snaga od početka sukoba iznose pola miliona vojnika.

On je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su od januara OSU izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila. Naveo je i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da gura neprijatelja na zapad.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading