LAŽNI SVEŠTENIK NIKOLA
Foto: Alo/Eparhija raško prizrenska

Ovakav nasilni i planski akt nesumnjivo nije mogao biti izveden bez znanja i podrške institucija u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem koji svoje delovanje zasnivaju isključivo na obračunu sa svime srpskim na prostoru KiM.

Priština i ekstremisti sistematski već više od dve decenije skrnave i organizovano, masovno uništavaju srpske crkve i manastire na prostoru Kosova i Metohije, kako bi sprečili povratak naroda na njihova vekovna ognjišta i zatrli seme srpskog postojanja, jer je i te kako dobro poznato da su naše crkve oduvek bile mesta sabiranja i sabornosti, kao i stub identiteta i duhovnosti našeg naroda.

Pokušavaju da preuzmu hramove i manastire Srpske pravoslavne crkve

Paralelno sa tim, vlasti u Prištini pokušavaju da različitim perfidnim i opasnim strategijama, hramove i manastire Srpske pravoslavne crkve preuzmu i proglase za deo takozvanog kosovskog nasleđa, a naposletku pribegavaju brutalnim upadima na posed svetinja SPC, upravo zbog snage i značaja koji srpska crkva ima za srpski narod na KiM.

Ovo je pitanje koje bi moralo da skrene pažnju kompletne međunarodne zajednice, jer je nedopustiv tretman ćutanja dok se ruše i skrnave srpski grobovi, prekopavaju srpske kosti, kamenuju srpske kuće, otima bespravno srpska zemlja, a sada i crkve.

Eparhija raško-prizrenska upozorila je da je lažni sveštenik Džufka šarlatan regionalnih razmera koga je osudila Pravoslavna Crkva Albanije i na čije je štetno delovanje već upozoravano i kao takav jedino uporište i podršku ima od predstavnika tzv. prištinskog političkog establišmenta.

Lažni sveštenik sa grupom ljudi provalio u crkvu

Podsetimo, iz Eparhije raško-prizrenske saopšteno je da je juče, 28. novembra 2023. godine, prema pisanju internet portala kosovapost.net, u crkvu Sv. Arhangela Mihaila u selu Rakitnici, opština Podujevo provalila grupa lica zajedno sa samozvanim i lažnim sveštenikom Nikolom Džufkom, građaninom Republike Albanije, da bi u crkvi navodno obavili crkveni obred.

BONUS VIDEO

@alo_portal Koliko košta odevna kombinacija Milene Popović?! Celu emisiju “U ringu” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YT kanalu ▶️ #alo #alonovine #fypシ #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading