severma mitrovica
Foto: Alo/Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Svi naši sunarodnici koji su se danas okupili ovde na liturgiji, ali i svi naši sunarodnici širom Kosova i Metohije koji danas obeležavaju krsnu slavu predstavljaju bedem odbrane srpskih državnih, nacionalnih i duhovnih vrednosti na Kosovu i Metohiji. Danas u ovim teškim vremenima nam je najvažnije da imamo jedinstvo, da budemo saborni, udruženi kako bismo još odlučnije i energičnije branili i čuvali srpstvo na Kosovu i Metohiji - poručio je Terzić.

 

Kako kaže, srpski narod sa Kosova i Metohije najbolje zna koliko će ta borba u budućnosti biti lakša ukoliko budu negovali duhovnost i poštovali tradiciju.
Navodeći da je Srpska pravoslavna crkva temelj srpskog nacionalnog identiteta, Terzić ukazuje da je kroz vekove uvek bila u funkciji čuvanja srpskog nacionalnog identiteta.

- Srpska država, srpski predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju će uvek biti uz naš narod na KiM, uvek ćemo pružati svu moguću pomoć i u institucionalnom i materijalnom smislu i neka nam molitve našeg sveštenstva upućene na današnji dan sa Kosova i Metohije pomognu da prevaziđemo iskušenja sa kojima se suočavamo pre svega zbog antisrpske politike koja se vodi iz Prištine uz prećutnu podršku međunarodne zajednice", naveo je.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading