STEŽU OBRUČ OKO SRBA Kurtijevi teroristi sprovode akciju proterivanja našeg naroda
Foto: Tanjug/AP

Blokadama koje se uvode nastavljen je niz opasnih poteza Prištine kojima se situacija dovodi do usijanja - slanje specijalaca koji hapse, bacaju suzavac i šok-bombe, nišane ljude, nametanje albanskih gradonačelnika koji su na nelegalnim izborima osvojili nekoliko desetina glasova, privođenja bez dokaza... A rampa za našu robu i vozila usledila je čim su prekjuče srpski policajci uhapsili trojicu Kurtijevih specijalaca pod punom ratnom opremom, pišu Novosti

Iz Beograda poručuju našem narodu u južnoj pokrajini da neće gladovati, a celom svetu kažu da će sve učiniti kako bi se sačuvao mir, uprkos tome što Priština čini sve da bi izazvala sukob na Balkanu.

Nijedan Albanac nije maltretiran

To je juče rekao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle susreta sa slovenačkom koleginicom Natašom Pirc Musar koju je ugostio u Beogradu, još jednom ističući da deeskalacija ne zavisi od Srbije, jer naša zemlja baš ništa nije uradila da ti odnosi eskaliraju.

- Nije upucan nijedan Albanac, nije ranjen nijedan Albanac, već šestoro Srba u poslednjih šest meseci. A na protestima u Zvečanu, za koje su govorili da su nasilni, nije upucan nijedan Albanac, niti bilo ko dugi, već je dva puta upucan Srbin Dragiša Galjak - podsetio je Vučić, i dodao da su uhapšeni i prebijeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović, koji su tada samo mirno sedeli na protestu.

O trojici Kurtijevih specijalaca, koji su pod punom ratnom opremom oko 1,8 kilometara zašli u centralnu Srbiju, gde su ih uhapsili pripadnici naše policije, Vučić je rekao da njih niko nije tukao i maltretirao.

- Za razliku od nekih drugih mi se ponašamo kao ozbiljna država i tako ćemo se i odnositi prema licima koja su privedena. Nisu dobili nikakve batine, za razliku od Srba koji budu izbijani i unakaženi ih Albanci uhapse, a o čemu se gotovo uvek ćuti. Nadam se da će Evropa i SAD reagovati i uticati na one koji žele da upišu ratnu biografiju u svoj si-vi, a Srbija će nastaviti da se bori za očuvanje mira i stabilnosti - istakao je predsednik.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading