SRAMNO KURTIJEVO RUKOVODSTVO: Zgrću milione evra dok običan narod na Kosmetu grca
Foto: EPA/EPA/GEORGI LICOVSKI

Gotovina, luksuzni automobili, više nekretnina, čije se vrednosti kreću i do pola miliona evra, lokali, zemljište, sve to se nalazi u vlasništvu ministara, premijera, kao i ostalih kosovskih funkcionera. Jedna od bogatijih je predsednica Vjosa Osmani, koja ima stan, tri kuće ukupne vrednosti od 770.000 evra i 330.000 evra uštedevine, ali, navodno, i dug od 150.000 evra.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je najbogatiji među funkcionerima, a prijavio je da poseduje tri kuće, kao i vilu i još jednu kuću u zajedničkom vlasništvu sa suprugom. Takođe, naveo je da poseduje i zemljište, a samo jednu nekretninu je kupio na kredit. Haradinaj je prijavio BMW, vredan 8.000 evra, u vlasništvu supruge, i kadilak, vredan 19.000 evra, u njegovom vlasništvu, kao i 50 odsto udela u privrednom društvu.

Profesor ustavnog prava i analitičar iz Prištine Mazlum Baraljiju istakao je da anonimne ličnosti, s promenom vlasti, dolaze na važne funkcije, a kako je naveo, u međuvremenu se obogate pomoću korupcije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading