ZSO NIJE BILO ČIJI HIR! Srpska lista reagovala povodom sramne laži Aljbina Kurtija
Foto: Alo!

Na sastanku o formiranju ZSO, njenim nadležnostima, funkcionisanju i izazovima predstavnici Srpske liste jasno su naglasili da se formiranje ZSO mora sprovesti onako kako je dogovoreno u Briselu 2013. i 2015. godine te da je Upravljački tim jedini nadležan za izradu Statuta, a ne bilo ko drugi.

"Posebno je podvučeno da je potrebno da Zajednica ima izvršna ovlašćenja, odnosno baš onako kako je dogovoreno u Briselu u toku pregovora Beograda i Prištine, te da je njeno uspostavljanje obaveza koja se ne sme izbegavati jer je ona potrebna da bude krovna institucija srpskog naroda koja će štititi pojedinačna i kolektivna prava našeg naroda", navodi se u saopštenju SL nakon sastanka u Ambasadi SAD.

Na sastanku su predstavnici političkih partija Srba i nevladinog sektora ponovili stav o potrebi formiranja ZSO, čime je, kako je naveli, "još jednom potvrđeno da je to zahtev srpskog naroda sa Kosova i Metohije, ali i više nego jasno predočeno je da Aljbin Kurti govori neistinu kad kaže da Srbi ne žele Zajednicu srpskih opština".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading