"GUBIMO SAVEZNIKE, NIKO NAS NE PRIZNAJE" Kuknjava iz Prištine, Kurti i Osmani na stubu srama
EPA

Poslednja država koja je priznala nezavisnost tzv. Kosova je Izrael nakon postignutog Vašingtonskog sporazuma, a tzv. Kosovo je odavno i bez članstva u međunarodnim organizacijama.

Pulja navodi da odgovorne institucije treba da budu aktivnije u spoljnoj politici.

"NA KOSOVU ĆE POČETI TREĆI SVETSKI RAT" - Alo.rs

"Spoljna politika Kosova bi naravno trebalo da bude aktivnija i treba da postoji parlamentarna i ekonomska diplomatija za jačanje državljanstva Kosova“, rekao je Pulja.

Stručnjak za politička pitanja Fidan Ukaj smatra da je cela situacija rezultat nepostojanja dobrih odnosa sa savezničkim državama tzv. Kosova.

"Već neko vreme nemamo nova priznanja i mislim da je to rezultat ne baš dobrih ili bliskih odnosa vlasti na Kosovu sa našim strateškim saveznicima i konstantnog protivljenja koje smo imali uprkos pozitivnom pritisku naših saveznika, bilo za odlaganje sprovođenja određenih sporazuma na određeno vreme, ili za izbore, uticali su da nemamo koordinaciju za nova priznanja, ni za članstvo u veoma važnim međunarodnim mehanizmima”, naveo je Ukaj.

Ukaj je naglasio da je zbog tvrdoglavosti lažne predsednice Vjose Osmani i lažnog premijera Aljbina Kurtija da ne sarađuju sa saveznim državama, u svakom sektoru došlo do stagnacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading