ČEKA SE ODGOVOR KFORA Srbi i deveti dan na barikadama, Šiptari šire spisak za hapšenja!
Foto: Alo!

Prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su isto toliko i pod kontrolom kosovske policije. Prema poslednjim informacijama, bivšem policajcu Dejanu Pantiću odbijena je žalba na pritvor, a njegovom kolegi Slađanu Trajkoviću, koji je uhapšen u četvrtak, sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana, zbog navodnih ratnih zločina.

"KURTI ĆE POTPISATI" - Alo.rs

Lekari i medicinsko osoblje Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici nalaze se takođe na barikadama na severu KiM.

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je danas da je apelacioni sud u Prištini odbio žalbu protiv određivanja pritvora njegovom klijentu Dejanu Pantiću, bivšem pripadniku kosovske policije koji je prošle subote uhapšen na punktu Jarinje, a zbog čijeg hapšenja su Srbi sa severa KiM i podigli barikade.

Zahtev koji je Srbija uputila KFOR-u za povratak naših snaga bezbednosti i dalje je bez odgovora. Misija je saopštila da Kfor ima kapacitet da omogući bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, na osnovu Rezolucije 1244.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče Prištini a i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voleli, kao i da Srbija pripada ovom narodu. Kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogičnosti po pitanju dešavanja na KiM.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading