VOZILA KFOR KOD BARIKADA RUDARE Srbi ne daju da Dejana Pantića prebace u Prištinu (FOTO)
Foto: Alo!

Podsetimo, pripadnici Kurtijeve Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petr Petković.

VOZILA KFOR KOD BARIKADA RUDARE Srbi ne daju da Dejana Pantića prebace u Prištinu (FOTO)

Foto: Alo!

 

 

"Dejan je sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza.

Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policij", rekao je Pektović.

Srbi na severu Kosova počeli su da se okupljaju i postavljaju barikade. Veći broj građana okupio se na ulazu izlazu iz Leposavića, kao i u Rudaru i Srbovcu kod Zvečana.

Takođe kako javlja dopisnik "Novosti" sa lica mesta u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu upravo su se oglasile sirene. U prekidu je i internet i mobilna mreža na severu Kosova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bobby

10.12.2022 21:17

Ови Пољаци вам неће помоћи сигурно. То је већи шљам од шиптара.