HITNO SE OGLASIO NATO O KOSOVU Kfor na najvećem stepenu opreznosti
EPA

Eskalacija se mora izbeći, a Kfor ostaje na oprezu, poručio je večeras generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nakon neuspeha pregovora Beograda i Prištine u Briselu.

Stoltenberg je na Tviteru naveo da je razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbedost Žozepom Boreljom i izrazio razočaranje jer nije rešen spor Beograda i Prištine oko registarskih tablica.

- Razgovarao sam sa Žozepom Boreljom. Razočarani smo što nije bilo moguće da se reši spor oko registarskih tablica. Sada je vreme za odgovornost i pragmatična rešenja. Eskalacija se mora izbeći. Kfor ostaje na oprezu - naveo je Stoltenberg.

U Briselu je danas održan hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, koja je najavila da će od sutra kažnjavati vlasnike vozila srpskih registarskih oznaka.

Borelj je najpre odvojeno razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom su imali i zajednički sastanak.

Vučić je nakon sastanka, rekao da nije postignut apsolutno nikakav dogovor, a Kurti je odbacio kao neprihvatljiv predlog EU da Priština odustane od novčanog kažnjavanja onih koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS tablice, bez posvećenosti konačnom sporazumu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Зоран Ловћенац

21.11.2022 22:02

Стотелнбергу битанго белисветска ,докле више...

Mina

21.11.2022 23:05

@Зоран Ловћенац - Stoltenberg, Bler i Šreder su savetovali opoziciju koja je potpisala izdajnički Briselski sporazum samo da bi došla na vlast, srećom se predsednik bori kao lav da spase srpski živalj

Dragi

21.11.2022 22:20

Dali ste blesavi mislim da se samo pravite blesavi znate ko je krivac zašto ga štitite njega i njegove fašističke ideje a mislim da su ideje vaše

Vladimir

21.11.2022 22:21

Nama necenuko pomoci jer svi podrzavaju Kurtija sto radi.Pomoci nam.nema i sto god se desilo Srbija i Srbi ce biti krivi.