NOVA PROVOKACIJA ALBANACA! Mustafa: Bujanovac i Preševo da budu deo agende SAD
Privatna arhiva

Mustafa, koji je deo delegacije albanskih političkih lidera iz Bujanovca i Preševa u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdi i da je u toku “preduzimanje strateških koraka”, prenosi portal.

Mustafa navodi da zajedničku posvećenost u zagovaranju položaja Albanaca u Bujanovcu, Medveđi i Preševu sa Albansko-američkom građanskom ligom podržava tzv. kosovska vlada i premijer u Prištini Aljbin Kurti.

Albansko-američka građanska liga je organizacija koja se, kako pišu Bujanovačke, bavi "lobiranjem za albanska pitanja“ u Americi.

Kurti je rekao juče da Priština finansira putovanje albanskih političara sa 35.000 evra, namenjenih za lobiranje.

Politički lideri Albanaca iz Bujanovca i Preševa sastaće se u Vašingtonu sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom i još nekim zvaničnicima, prenosi portal JUGpreš.

Delegaciju koja će se sastati sa Eskobarom, prema izvorima portala, čine narodni poslanik i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, predsednik NSA Ragmi Mustafa i lider preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Izvori na koje se JUGpreš poziva navode da je ovo putovanje "iznenadno" i da će tema razgovora navodno biti dijalog Beograda i Prištine i kontekst opština Bujanovac, Preševo i Medveđa u tom dijalogu.

Poslanik Šaip Kamberi nije odgovorio na pitanje JUGpreša koji je povod za ovaj put i sa kim će sve delegacija Albanaca imati sastanke.

Politički lideri Albanaca u Bujanovcu i Preševu otputovali su danas u SAD gde će se sastati sa predstavnicima američkog Kongresa, Senata i Stejt departmenta, potvrdio je za portal Bujanovacke šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Sali Salihi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading