AMERIKANCI I BRITANCI NAORUŽAVAJU ŠIPTARE Kurtiju obećali rakete i opremu za otkrivanje položaja srpske vojske!
EPA

Kako prenose izvori, diplomatski predstavnik SAD u Prištini, koji je prisustvovao sastanku, preneo je Kurtiju da su diplomatske strukture Amerike odlično prihvatile elaborat i predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani u vezi sa "pikiranim" zemljama kod kojih će lobirati za podršku za članstvo lažne države u UN.

- Predstavnik Amerike je istakao da će zahtev "Kosova" da im se između ostalog, u vojnu pomoć koja im je namenjena uvrsti i sistem protivelektronske zaštite za novoizgrađene baze na severu KiM - biti prihvaćen i da će im SAD dostaviti tri takva sistema  - preneli su izvori "Novosti".

 

 

Na pomenutu konstataciju diplomatskog predstavnika SAD Kurti je izrazio zahvalnost.

U nastavku, kako kaže izvor, Kurti je informisao prisutne predstavnike zemalja Kvinte da je poslednjih dana, od strane kosovskih obaveštajnih struktura primećena povećana frekvencija ljudi oko novoformiranih baza Kosovske policije na severu KiM, a da kosovske bezbednosno obaveštajne strukture procenjuju da je to naredba srpskih bezbednosnih službi, sa ciljem da navedene osobe dostave tačne koordinate bazi, kako bi mogle postati meta srpske artiljerije u slučaju sukoba.

OGLASIO SE KOMANDANT KFORA Ne povlačimo se sa Kosova - Alo.rs

Osim navedenog, kako saznajemo, razmatran je zahtev "Kosova" da im se u paket američke vojne pomoći uvrste i rakete  dometa do 10 kilometara, kao i da se sprovede obuka pripadnika "Bezbednosnih snaga Kosova" da njime rukuju.  Diplomatski predstavnik SAD je istakao da ce pomenuto biti predmet daljih analiza nadležnih vojnih i političkiih organa SAD.

- Na kraju, Kurti je od diplomata Kvinte na KiM zatražio da međunarodne snage i njihove obaveštajne strukture dostave privremenim vlastima u Prištini koordinate mesta na kojima se stacioniraju vojne i policijske snage Srbije u administrativnom pojasu KiM prilikom dnevnih patrola, na sta je predstavnik Velike Britanije istakao da će takav zahtev "Kosova" preneti svojim nadležnim organima na odobrenje.

Pratite nas i na Telegramu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading