KURTI TRAŽI RAT SA SRBIJOM Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

"Dali smo srpskim građanima dva meseca da preregistruju vozila na Republiku Kosovo. Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu. Tako nešto nije protiv Srba, već se radi na poštovanju zakona i reciprociteta", istakao je Kurti za BBC.

On je zahvalio stranim diplomatama i građanima tzv. Kosova.

Vuk Jeremić priznao dokumenta lažne države, pa za to optužio Vučića - Alo.rs

„Razgovori u Briselu nisu bili laki, ali rezultati su zadovoljavajući jer sada imamo reciprocitet Kosova i Srbije, u smislu slobodnog kretanja, za građane obe zemlje. Zahvaljujem Borelju, Lajčaku i Eskobaru na njihovom trudu u Prištini i Beogradu, a ujedno zahvaljujem građanima tzv. Kosova na podršci“, rekao je Kurti.

LAŽNA DRŽAVA PUCA PO ŠAVOVIMA Nemamo kontrolu, međunarodne snage moraju da intervenišu! - Alo.rs

Govoreći o tenzijama od pre mesec dana na severu Kosova u vezi sa primenom reciprociteta, kada je tzv. Vlada Kosova odlučila da na američki zahtev odloži sprovođenje odluka do 1. septembra, Kurti je istakao da je "ubeđen da ništa nije bilo protivzakonito“.

Ovo je još jedan u nizu poteza kojima je Kurti potvrdio da traži rat sa Srbijom i da njemu nije važan mir, te zato nastavlja da ruši Briselski sporazum.

Podsećamo, ni devet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma nije formirana Zajednica opština u kojima Srbi čine većinsko stanovništvo na Kosovu, što je prva tačka sporazuma.

Predsednik Vučić je u svom poslednjem obraćanju otkrio glavni cilj Aljbina Kurtija, a to je proterivanje Srba sa Kosova i Metohije

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading