LAŽNA DRŽAVA PUCA PO ŠAVOVIMA Nemamo kontrolu, međunarodne snage moraju da intervenišu!
Foto: Ognjen Radošević

Arifaj smatra da eskalacija situacije na severu Kosova nije u interesu ni tzv. Kosova ni Srbije, a da sa strane srpske države može doći samo do tenzija, a ne do eskalacije situacije.

"Ako Kfor uzme situaciju pod kontrolu, to je velika politička šteta za Kosovo, ali takva eskalacija nije u interesu nijedne strane, pa ni same Srbije ni predsednika Vučića", rekao je Arifaj.

 

 

Arifaj je za RTV Dukađini rekao da, iako je tzv. Кosovo postiglo neke uspehe u "proširenju suvereniteta na severu", ali da ako se pokaže da nije u stanju da drži situaciju na svojoj teritoriji pod kontrolom, međunarodne snage moraju da intervenišu kako bi je održale pod kontrolom. 

"Iz informacija sa terena znamo da u severnom delu kada su tenzije uđu ljudi koji nisu sa Kosova, koje ne kontroliše ni Vučić, oni dolaze iz Bosne, a njih niko ne kontroliše, niti sam predsednik Srbije“, rekao je Arifaj. 

 

 

Arifaj kaže da se vidi veoma velika posvećenost SAD i da je nemoguće da to zalaganje prođe bez efekata ili uticaja na dešavanja u vezi sa sporazumima tzv. Kosova i Srbije. 

On je podsetio na situaciju koja se dogodila prošlog meseca na severu Kosova, koja je izazvala intervenciju američkog ambasadora Džefrija Hovenijera da smanji tenzije na severu.

"Podsetimo se da smo pre skoro mesec dana kada smo imali napetu situaciju na severu videli da je intervencija ambasadora SAD u Prištini, ali i odlaganje roka za implementaciju odluka, imalo momentalno smanjenje tenzija", rekao je Arifaj. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

27.08.2022 08:22

To zlo se treba spreciti u tudjoj zemlji trebaju da reaguju medjunarodne zajednice !!!