NAŠ NAROD SA KOSOVA: Plašimo se, ali verujemo svojoj državi
Printscreen

 

Narod je pomno pratio obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, svi su želeli da čuju šta će država uraditi kako bi zaštitila svoje stanovništvo.

-Mnogo mi je bilo lakše kada sam još jednom čuo potvrdu da je država uz nas i da nas neće ostaviti na milost i nemilost… Niko od nas ovde ne želi rat, daleko bilo, ali dobro je da znamo da ne država spremna da nas zaštiti, da sačuva naše živote, decu, imovinu… Još samo kada bi međunarodna zajednica reagovala i zaustavila Kurtija, kaže Vitomir A. iz jednog sela kod Leposavića.

Od ponoći počele su da se primenjuju jednostrane mere Prištine koje se odnose na dokumenta koja su izdale srpske vlasti i na registarske oznake. Kurti je Srbima dao rok od 60 dana da zamene srpske registarske oznake i umesto njih da na svojim automobilima postave one sa oznakama nepriznate države Kosovo. Srpski narod je odlučan u nameri da to ne učini.

Iako je mnogima jasno da je cilj Aljbina Kurtija da na severu i srpskim sredinama južno od Ibra izazove nerede, on tvrdi da ne postoji opasnost od destabilizacije na KIM. On čak tvrdi da u njegovim merama nema ničega nelegitimnog.

- Mir, demokratija, pravna država nemaju alternativu, pa želim i verujem da će sve proći bez problema. Nema mesta napetosti, nema mogućnosti za destabilizaciju, jer se radi nešto legitimno i legalno, rekao je Kurti, za čijeg mandata je za 50 odsto porastao broj napada na Srbe i imovinu SPC.

Inače, na magistralnim putevima na severu KIM, onima koji vode ka Zubinom Potoku i Leposaviću sinoć su bile primetne pojačane patrole tzv kosovske policije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading