GRENEL BRUTALNO PONIZIO KURTIJA: Nije dobar lider za narod Kosova!
EPA

- Nije to samo moje mišljenje, verujem da i sadašnja vlada SAD to tako vidi. Setite se da je (Kurti) otišao u Vašington, a da nije ni stigao do Bele kuće, nije ušao unutra. S osobljem iz administracije se nalazio preko puta ulice - rekao je Grenel.

Grenel, koji je specijalni izaslanik bio za vreme mandata predsednika SAD Donalda Trampa, ocenio je da tako nešto pod Trampom ne bi moglo da se desi i da bi bili organizovani sastanci na visokom nivou i poslate jake i jasne poruke.

Nije trebalo da smeste Tačija u Hag

GRENEL BRUTALNO PONIZIO KURTIJA: Nije dobar lider za narod Kosova!

Alo

 

Kada je u pitanju bivši kosovski predsednik Tači, Grenel ocenjuje da Evropa nije trebalo da ga smesti u Hag, gde mu se kao jednom od lidera Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) sudi za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

- Narod Kosova, ako želi da ide napred, zna da smo mnogo više napredovali dok je Tači bio predsednik - kazao je Grenel.

Grenel je dodao da je administracija aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena iznela stav da ne želi da budu uključena u dijalog Beograda i Prištine i dodao da od EU, koja je sada glavna, „očekuje mnogo priče, a malo akcije“.

Govoreći o Vašingtonskom sporazumu, ocenio je da su delovi prekršeni, delovi pokušavaju i dalje da se implementiraju, ali da „nema vođstva SAD, nema pritisaka da se primeni“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading