TEROR KURTIJA PREMA SRBIMA SE NASTAVLJA Petković: Priština neka dobro razmisli o svojim potezima
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Govoreći o jučerašnjem upadu ROSU jedinica u Štrpce, Petković je rekao da se teror Kurtija prema Srbima na KiM nastavlja, da on odbija dijalog, gazi sporazume, pokušava da unizi Srbe na KiM i da je aposlutno opredeljen da ide u pravcu destabilizacije na KiM.

Petković je naveo da su pripadnici ROSU juče upali u Štrpce sa obrazloženjem da skidaju kamere, ističući da te kamere ne rade više godina, da je početkom godine kosovska policija proveravala taj server i videla da nije u funkciji. Ukazao je da to pokazuje da Priština više ne traži izgovor za upad u srpske sredine i da je namera Prištine da zastraši srpski narod i natera ga da napusti KiM.

"KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU" Srpska lista: Upad Rosu čisto politička akcija Prištine protiv srpskog stanovništva!

Dodao je da je reč o trećem upadu u Štrpce od pocetka godine i ukazao da Priština uvek bira veliki praznik i ocenio da je cilj da se izazove negativna rekacija ili naseg naroda na KiM ili Beograda.

"Samo pribranom reakcijom naših ljudi do sada smo uspevali da izbegnemo veće probleme i sukobe", rekao je Petković i podsetio da su Beograd i predsednik Aleksandra Vučić uvek pozivali na mir i pribranost našeg naroda.

Istakao je da Beograd neće nemo posmatrati takve upade i napade, uperene protiv bezednosti i opstanka našeg naroda na KiM.

Petković je rekao da Kurti na sve načine priziva rat na severu KiM i pokušava da ugrozi dijalog.

Istakao je da je potrebno krenuti u formiranje ZSO.

Tanjug

 

"Neka niko ne misli da Beograd može da zaboravi ZSO", naglasio je Petković i ukazao da je to institucionalni mehanizam za ostvarivanje kolektivnih prava srpskog naroda na KiM.

Podsetio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sve vreme govori da moramo da sacuvamo mir i da zato insistiramno na dijalogu i sporazumima koji su postignuti.

Petković je naglasio da mora da se implementira sve iz Brisela i ukazao da ZSO nije formirana 3.367 dana. "Brojaćemo svaki dan dok se ona ne formira", istakao je Petković.

Petković je ukazao da je za Prištinu sever KiM "stara opsesija" i da su specijalci ROSU devet puta upadali na sever KiM, iako nemaju pravo da ulaže na sever bez odobrenje Kfora i gradonačelnika četiri opštine.

Komentari (0)

Loading