FONDACIJA "GNEZDO" U MITROVICI I LEPOSAVIĆU Donacije za škole, pomoć stanarima koje su zbrinuli u novim zgradama
Foto: Grad Beograd

Delegacija Beograda, koju je predvodila direktorka Fondacije za decu i mlade „Gnezdo” i članica Gradskog veća Grada Beograda Tanja Popović, posetila je danas Kosovsku Mitrovicu i Leposavić i tom prilikom uručila donaciju ove fondacije školama u južnoj srpskoj pokrajini.

Ovo je nastavak pomoći Grada Beograda srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Foto: Grad Beograd

 

 

Podsetimo, na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Grad Beograd zajedno s vernicima Srpske pravoslavne crkve i beogradskim kompanijama finansirao je izgradnju dve zgrade sa četrdeset stambenih jedinica, kao i rekonstrukciju parka i izgradnju dečjeg igrališta u centru Kosovske Mitrovice. Tako je obezbeđen krov nad glavom za dvadeset porodica iz ovog grada, koje su dom izgubile u požaru.

– Do požara 2017. godine porodice su živele neuslovno u „Samačkom bloku”, a nakon požara ostale su i bez toga. Zgrade su popularno nazvane „Beograđanka 1 i 2”, a naši ljudi konačno žive u normalnim uslovima dostojnim čoveka – rekla je Tanja Popović.

Foto: Grad Beograd

 

 

Mediji su imali priliku da obiđu novu zgradu i park, a tom prilikom stanari su zahvalili svima koji su im pomogli.  Stanarka zgrade u Ulici Filipa Višnjića Gordana Zafirović, koja je ranije živela u „Samačkom bloku”, rekla je da joj ova pomoć mnogo znači.

– U požaru sam ostala bez krova nad glavom, zbog čega sam veoma zahvalna svima koji su pomogli – navela je Gordana Zafirović.

Foto: Grad Beograd

 

 

Pomoć našim ljudima na Kosovu i Metohiji će se nastaviti, najavljeno je nakon posete Kosovskoj Mitrovici.

 

 

Komentari (1)

Loading
Ja

20.05.2022 17:15

To je dobro srbija uradila trebase narodu pomoci srpskom stanovnistvu to je dobro sto imaju krov nad glavom !!!