SRBIJA JE VOJNO OSNAŽENA Albanci u panici: Moramo tražiti pomoć!
Shutterstock

Poslanik Demokratske partije Kosova i bivši direktor kosovske policije Rašit Ćaljaj rekao je da se Srbija dugo snabdeva različitim vrstama naoružanja i da je to loš signal za region.

„Srbija se već duže vreme snabdeva raznim vrstama naoružanja. U početku je Srbiju Rusija snabdevala oružjem, često kupovinom, ali su dobijali oružje i na poklon. Videli smo pošiljku koja je došla polutajno iz Kine sa sistemom protivvazdušne odbrane, ali Srbija je najavila i kupovinu raznih letelica od Francuske i Velike Britanije. Mislim da je naoružavanje Srbije veoma loš signal za region. Ovo nije oružje za odbranu, već za napad. Međunarodna zajednica uopšte ne reaguje na to", istakao je on.

STIŽU POHVALE NA NAORUŽANJE KOJE SRBIJA NABAVLJA! Nikada nismo imali sistem poput kineskog FK-3, Rafali su savremeni avioni ČETVRTE generacije (VIDEO)

Ćaljaj smatra da Kosovo više nego ikada treba da bude opremljeno savremenim naoružanjem.

"Potrebno je da KBS budu što je moguće više naoružane i spremne koliko je to moguće, moramo da tražimo pomoć od našeg strateškog partnera da naoružamo Kosovo“, naveo je Ćaljaj.

I poslanik Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša kaže da Kosovo ne treba da se plaši, već da bude naoružano, iako, napominje, sve bezbednosne institucije na Kosovu funkcionišu.

„Srbija je već neko vreme vojno osnažena. Ovo je deo ranijeg plana koji se nastavlja do danas. Ne treba da se plašimo, ali moramo da se naoružamo. Srbija nije opasnost po region već po Kosovo. Moramo da se naoružamo i onda da damo prioritet severu Kosova. Kfor je tu, imamo vojsku Kosova, policiju i sve institucije funkcionišu. Ali kada je neprijatelj naoružan, moramo i mi da se naoružamo“, ističe Beriša.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Milan

15.04.2022 16:16

Kakav je ovo čudak. Pa te naprave iz kine ne mogu da deluju ofanzivno. Od tog oružja može da nastrada samo ako stane ispred vozila koje ga prenosi pa ga ono pregazi. Stvarno nemaju druga posla

Bi

15.04.2022 17:22

A 200% porez na robu isključivo iz Srbije? Kakav je to bio znak za region? Dobar?