KURTI TERORIŠE SRBE U Mitrovici i Štrpcu kosovska policija uhapsila 11 osoba
Foto: privatna arhiva

U akciji kosovske policije i carine uhapšeno je 11 osoba i zaplenjeno tri vozila tokom inspekcije tri lokacije u opštini Štrpce i jedne u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i provere i pretresa četiri vozila za koja se sumnja da su vršila prevoz, odnosno zabranjen promet i šverc.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, prilikom kontrole na četiri lokacije i u zabranjenim vozilima pronađena je veća količina komercijalne robe - namirnice, alkoholna pića, duvan bez odgovarajuće dokumentacije.


"U konsultaciji sa tužiocem, kosovska carina je zaplenila robu, 11 osoba je uhapšeno zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom, a tri vozila su zaplenjena", navodi se u saopštenju policije, preneo je RTS.

Akcija u Mitrovici odvijala se u takozvanoj Bošnjačkoj mahali, a uz policajce u njoj su učestvovali i pripadnici carine.

U Štrpcu je pretreseno nekoliko prodavnica čiji su vlasnici Srbi.

Specijalci kosovske policije povukli su se nakon pretresa.

Više naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne u pratnji predstavnika takozvane Carine u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce u potrazi za srpskom robom, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Dalje je naveo da su "oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija."

- Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama. U te svrhe, Kurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez - istakao je Petković i zaključio:

"U nastavku terora Aljbina Kurtija danas je kod Vučitrna zaustavljeno više srpskih linijskih prevoznika. Putnici, među kojima i studenti su naterani da napuste vozila, ostavljeni pored puta, vozači privedeni, a vozila konfiskovana, uz reči "Ovo je velika Albanija"", naveo je Petković posle akcije u Štrpcu.

On je poruku uputio specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.



PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Micko

08.04.2022 21:18

Dice njima. Crni Petak tako su radili u Ukrajinu pa im Putin jeba. Majku za uvek doce on j na kosovo uskori cim zavrsi sa ukrainom.