NOVI UDARAC ZA KURTIJA Premijer Norveške izrazio razočaranje
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Stere je naglasio važnost dijaloga Beograda i Prištine i naveo da postojeći sporazumi moraju da se primene, kao i da obe strane moraju da se uzdrže od radnji koje umanjuju poverenje među njima. 

"Zato sam iskoristio priliku tokom našeg sastanka da izrazim svoje razočaranje što Kosovo nije dozvolilo da se srpski izbori 3. aprila organizuju na isti način kao prethodni izbori", rekao je Stere.

OSMANI LOBIRA ZA KOSOVO U NATO Umišlja da se radi o državi koja se nešto pita a ne srpskoj pokrajini

Stere kaže da "ne možemo uzeti stabilnost na Zapadnom Balkanu zdravo za gotovo i da bi nerešena pitanja iz 1990-ih mogla ponovo da zapale region".
 
Kako se navodi u saopštenju na sajtu norveške vlade, premijer Norveške sastao se danas u Oslu sa Kurtijem, a razgovor je bio usredsređen na podršku Norveške Kosovu i dijalog između Kosova i Srbije uz posredovanje EU. Bilo je reči i o tome kako ojačati saradnju na ekonomskom i društvenom razvoju.

Kurti se tokom posete Oslu sastao i sa ministarkom spoljnih poslova Anikenom Hajtfeld. Oni su razgovarali o odnosima Norveške i Kosova, situaciji bezbednosne politike u Evropi i dijalogu između Kosova i Srbije koji vodi EU.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading