AMERIKA KRENULA AKCIJU Sprovode dugo planiranu operaciju, u sve umešano Kosovo!
Foto: EPA

 

Tores je pisao ambasadorima Kipra, Grčke, Rumunije, Slovačke i Španije navodeći u pismu da je "borba Kosova za postizanje nezavisnosti pokazala privrženost demokratiji".

Tores je pozvao pet država članica EU da promene svoj stav i priznaju nezavisnost Kosova i na Tviteru je objavio pismo koje je uputio predstavnicima ovih zemalja. 

"Kosovo je nezavisno 14 godina, ali postoje neke zemlje EU koje to ne priznaju. Pozivam Kipar, Grčku, Rumuniju, Slovačku i Španiju da preispitaju svoju poziciju i priznaju Kosovo kao nezavisnu naciju kako bi Kosovo imalo način da se pridruži EU“, napisao je Tores na Tviteru.

U pismu ambasadorima je naveo da je Kosovo, od 2008. godine, neumorno radilo sa svojim saveznicima, uključujući Sjedinjene Američke Države na političkim i ekonomskim reformama ga vode do uspeha. 

"Kosovu hitno treba podrška Vaše zemlje da nastavi dalje svoj put ka uspehu i dugoročnoj stabilnosti. Pozivam Vas da preispitate stav svoje nacije o ulasku Kosova u EU i iskoristite priliku da razgovaramo na ovu temu", napisao je Tores.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Ja

16.03.2022 08:02

Nije to resenje ciniti sile i nepravde u tudjoj zemlji to pravo nemaju da rade jer je sila i to nije mir i tako se mir ne cuva kad ima sila to nije ljudsko !!!

Rada

16.03.2022 08:23

Bolesni umovi , hoce jos jedno zariste u Evropi . Nacisti i kauboji .

MIKI

16.03.2022 17:01

Svim nezavisnim drzavama na komandu - APORT!

Vesna

16.03.2022 17:34

EU je obican skup bagre i olosa. Koja EU, pa tamo primaju samo takve degenerike kakvi su vec u njoj. FUJ!!!