OČEKUJEMO FORMIRANJE ZSO! Brisel žestoko ucenio Prištinu, lažna država ima sve manje vremena!
Alo/ Ilustracija

Borelj je u pisanom odgovoru na pitanje evropske poslanice Dominik Bild da li će EU apelovati na Koosvo da ispuni dogovoreno Briselskim sporazumom odgovorio da je EU očekuje da sve dogovoreno bude i sprovedeno u delo.

"Svi sporazumi u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz podršku EU zakljućeni su u dobroj veri od strane svih uključenih strana. EU konstatntno podseća obe strane na njihove neispunjene obaveze iz dijaloga i očekuje da će svi sporazumi iz dijaloga biti u potpunosti sprovedeni. To takođe uključuje i osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom", napisao je Borelj.

Lažna država se sukobljava sa iseljavanjem stanovništva - čak 73 odsto ljudi želi da ode - Alo.rs

Na pitanje poslanice Bild o životnim uslovima srpske manjine na KiM, Borelj kaže da je rešavanje potreba nevećinske zajednice kosovskih Srba ”važan element za aktere EU na Kosovu”, uključujući Kancelariju EU na Kosovu, specijalnog predstavnik EU na Koosvu i Misiju Euleks.

Petković raskrinkao Đilasovog kandidata: Ponoša podržavaju KURTI I ZAPADNE AMBASADE! - Alo.rs

"Kao deo svog mandata, Specijalni predstavnik EU na Kosovu kontinuirano zagovara zaštitu i unapređenje prava nevećinskih zajednica. Kroz IPA fond EU doprinosi stabilnom multietničkom društvu i podržava uključivanje nevećinskih zajednica i ranjivih grupa u kosovsko društvo", napisao je Borelj.

On je zaključio da EU kroz IPA podržava kosovske vlastii u naporima da ojačaju vladavinu prava i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading