PRIŠTINA USVOJILA SRAMNU REZOLUCIJU Lažna država brani Srbima izlazak na referendum!
Tanjug/Ap

Kurti je na današnjoj vanrednoj sednici rekao da je jedna od tačaka da građanima sa dvojnim državljanstvom omogućeno da glasaju putem pošte, ili preko Kancelarije za vezu Srbije u Prištini.

Ova rezolucija sadrži ukupno osam tačaka.

"Skupština Kosova, kao predstavnik građana , izrazila je zajednički stav da se organizovanjem referenduma Republike Srbije na  Kosovu (i Metohiji) krši (nepostojeći) Ustav i suverenitet (lažne) republike Kosovo i da je u suprotnosti sa (nepostojećim) Ustavom, kosovski zakoni i norme i međunarodna praksa".

Tako privremeni kosovski organi protivpravno nastavljaju da se ponašaju kao državni.

"(Tzv.) Kosovo je nezavisna i suverena država i kao takvo treba da se tretira. Skupština, oslanjajući se na Ustav, ne priznaje pravo jednoj državi da jednostrano organizuje referendum na suverenoj teritoriji druge države", kazao je samozvani premijer Aljbin Kurti na sednici.

On se protivi i čitavoj međunarodnoj zajednici.

Naime, prištinsko privremeno rukovodstvo juče se sastalo s ambasadorima zemalja Kvinte koji nisu govorili za medije.

Sastanak sa Vjosom Osmani, Gljaukom Konjufcom i Aljbinom Kurtijem, održan je povodom glasanja Srba na referendumu u nedelju, ali nije dao rezultata. 

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je, na današnjoj sednici skupštine u Prištini, kazao da tema koja je na današnjem redu već ima svoj epilog jer očigledno da je odluka već doneta.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading