SKANDALOZNO PRIZNANJE Haradinaj: Ubijao sam srpske vojnike i oficire
Kosovo onlajn

 

On je tako odgovorio na pitanje sudije da li misli da je OVK počinila zločine i izneo tvrdnju da OVK tokom sukoba nije ubijala civile, već su samo branili Kosovo.

"Da, ubijao sam srpske vojnike i oficire, ali to nema veze sa civilima, nisam se vratio iz Švedske da dajem cveće, već sam se vratio da odem na front. Pristao sam da umrem. Ja sam bio na frontu, govorim o prvoj tački, nisam se bavio civilima, niti sam se bavio ovim predmetima posle rata. Moja zemlja je oslobođena i to je u redu. Ja sam bio ranjen, mogao sam i da poginem, a niko se ne pita zašto su me ranili. U mom slučaju, niko ne traži odgovornost zašto su me ranili, ni zašto sam pucao na njih dok sam bio napadnut, bila je samoodbrana, napadnut sam u svojoj zemlji", rekao je Haradinaj.

Tokom svedočenja, Haradinaj, koji se tereti za objavljivanje dokumenata, rekao je da su sve akcije OVK-a preduzete zbog transparentnosti.

"Bila je namera da nešto što nam je doneto bude transparentno, da se pokaže da se ne krije, osećao bih se mnogo krivijim, gospodine tužioče, da sam ovo čuvao u tajnosti i da sam uradio nešto drugo sa tim“, rekao je Haradinaj.

Svedočenje Nasima Haradinaja, započeto 11. januara pred Specijalizovanim većima biće nastavljeno sutra.

Hisni Gucati i Nasim Haradinaj uhapšeni su 25. septembra 2020. godine zbog curenja dokumenata iz Specijalnoig suda i zastrašivanja svedoka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading