PRIŠTINA NE MOŽE DA POGLEDA ISTINI U OČI Za neuspehe i nesposobnost im kriv Beograd i Srbi
Tanjug/Ap

Osmani je u kosovskom parlamentu rekla da se neće dozvoliti da se dijalog Beograda i Prištine transformiše u dijalog "za status, teritoriju, unutrašnju funkcionalnost i za ustavni poredak zemlje".

Rekla da je dijalog "važan alat za stabilnost regiona", kao i da će Priština nastaviti da igra, iz njene vizure, konstruktivnu ulogu u tom procesu, uz primedbu da "isti pristup ne vidi i iz Srbije".

Tvrdi i da Srbija služi kao odskočna daska za ruske interese u regionu i ima za cilj da destabilizuje zemlje u regionu, prenelo je Kosovo onlajn, pozivajući se na Kohu.

Osmani je rekla i da je Kosovo “najvažniji projekat američke i evropske spoljne politike", ali i da je regionu potrebna pojačana američka pažnja, jer smatra da Rusija namerava da destabilizuje Kosovo.

Deo izveštaja posvetila je delovanju i akcijama kosovske policije na severu Kosova, tvrdeći da “policija ne targetira etničke grupe, već kriminalne ćelije” i da u borbi protiv kriminala “svi moraju biti beskompromisni”.

Osmani je rekla i da oni koji se protive članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama za sprovođenje zakona daju podršku kriminalnim organizacijama.

Osim političkih tema, Osmani se osvrnula i na situaciju sa korona virusom i pozvala građane da se vakcinišu protiv kovid-19.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading