SKLOPLJEN PAKT Hrvatska vojska odlazi na Kosovo
EPA

 

Na sastanku ga je primio ministar odbrane Armend Mehaj, kojom prilikom je potpisan memorandum o saradnji u oblasti bezbednosti i odbrane.

Ovaj potpis, rekao je Mehaj, nudi mogućnosti za iskrcavanje trupa KBS-a zajedno sa pripadnicima hrvatske vojske u međunarodnim operacijama.

Banožić, koji je svečano primljen u prostorijama Ministarstva odbrane Kosova, rekao je da će Hrvatska nastaviti da nudi saradnju u oblasti obuke i obrazovanja. Prema njegovim rečima, potpisivanje memoranduma jača saradnju dve zemlje.

„Podržavamo članstvo Kosova u raznim evroatlantskim institucijama, podržavamo i proces transformacije KBS-a u Oružane snage i ovo je deo memoranduma o saradnji, takođe pružamo obuku u oblasti obuke i obrazovanja i mi ćemo nastavi to da radimo. Naša saradnja se nastavlja i našim doprinosom u okviru Kfora, uz prisustvo hrvatskih oficira, da bi život ovde bio sigurniji i stabilniji. Želim da i dalje imamo saradnju i razmenu znanja i iskustava između naših snaga“, rekao je hrvatski ministar.

Banožić je, između ostalog, izrazio zahvalnost Kosovu na, kako je rekao, tretmanu pripadnika hrvatske zajednice u Janjevu, za šta je rekao "da je to jedan od pokazatelja prijateljstva dve zemlje".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading