PRIŠTINA UTVRĐUJE GRANICU I ZOVE U POMOĆ Mehaj: Zahtevamo veće prisustvo Kfora na severu Kosova
Tanjug/Ap

Ministar odbrane Armend Mehaj sastao se sa komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem i tom prilikom zatražio veće prisustvo snaga te NATO misije u severnom delu Kosova.

Mehaj je na Fejsbuku poručio da je sastanak je usledio nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Kako je dodao sa generalom Kajarijem je dogovoreni da se poveća koordinacija između bezbednosnih institucija Kosova i Kfora.

"Takođe i da povećamo kapacitete i budnost duž cele granice. Destabilizujući trendovi Rusije i njenih satelita prema našoj zemlji i regionu Zapadnog Balkana su već jasni i suprotstavićemo im se zajedno sa našim saveznicima", poručio je Mehaj.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o utvrđivanju policije lažne države Kosovo na Brnjaku, istakavši da pomno prati situaciju.

- Razgovarao sam sa generalom Mojsilovićem, KFOR je takođe upoznat. Videli ste da postavljaju kontejnere na kilometar od prelaza, da bi nadgledali i Gazivode, kazao je predsednik.

"Ne želimo da pristanemo na njihovu igru i provokacije. Nisu oni bog zna kakva sila i snaga. Mi moramo da izbegavamo provokacije. Zato što smo mi u stanju da pravimo Kliničke centre i da napredujemo brže od ostalih. I zato prećutimo.

Iako vidite da znam svaki detalj, bolje je nego da izazivamo sukob. Moramo da sačuvamo mir, zato što u miru mi najbrže rastemo, i to je put u budućnost", rekao je predsednik Vučić.

Tzv. kosovska policija počela je juče s postavljanjem nove baze u blizini administrativnog prelaza Brnjak, kod Zubinog Potoka.

Blizu 10 kamiona natovarenih betonskim blokovima, generatorima, kontejnerima i drugom opremom, stiglo je na lokaciju koja se nalazi nekoliko kilometara pre tog prelaza.

Njih su pratili teška mehanizacija i buldožeri pod pratnjom tzv. kosovske policije, čije se operativne jedinice nalaze na mestu, gde će, prema pisanju "Reporterija", biti postavljeni betonski zidovi.

Baza je predviđena za graničnu policiju, a kako se navodi, akcija je protekla mirno.

Oni postavljaju kontejnere i logističku opremu za pripadnike granične policije radi, kako tvrde, "obezbeđivanja i održavanja javnog reda i bezbednosti na nacionalnom nivou".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Драган

27.02.2022 18:08

Шта су се шиптари укакили, ослобођење Србије од западних окупатора и ослобођење Косова ће уследити када за то дође време, још није време.