IMATE 24 ČASA Vučić podiže vojsku
Alo!

Ukoliko NATO u roku od 24 sata ne zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji kojima preti pogrom posle najnovijeg upada specijalaca ROSU na sever Kosova i Metohije i ranjavanja jednog Srbina u Zvečanu, to će učiniti Vojska Srbije. 

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije i Vlada Srbije doneće danas odluku da ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srpsko stanovništvo na KiM, to učini Vojska Srbije.

Predsednik Vučić je stigao u garnizon Vojske Srbije u Raški, gde je obišao vojnike, a zatim će obići i jedinice Žandarmerije u toj oblasti.

Vučić je, gostujući u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink 26. septembra, već govorio o mogućnosti intervencije na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovu i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

- Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije zbog Kumanovskog sporazuma - rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Slavoljub Ilic

13.10.2021 14:12

Dosta cekamo. Daj da krenemo svi i rascistimo tu saku jada od Siptara. Dosta nas j..e Amerika i Evropa

Igor

13.10.2021 14:24

Šta ima da se čeka. Ulazak vojske.Ulazimo na naše Kosovo.

Srbijanac

13.10.2021 16:04

@Igor - Nije on bio neki vojnik više je proveo u Engleskoj, no Bosanac čvrsto rešen da brani Srbiju, stalo mu je do Srbije. Ja bio 01. MARTA 1998.god i od tad više puta.

Vera

13.10.2021 17:09

Ne mogu oni toliko da maltretiraju Srbe koliko Vucic moze da izdrzi ovakva saopstenja slusamo bec godinama postenoje bi bilo fa kosovskim Srbima otvoreno prizna fa nece da rizikuje ekonomski napredak Srbije zarad to malo Srba sto je ostalo dole poplavise im vratovi od njegove odbrane tako fa im ostaje da se sami organizuju druge nema

RepublikaSrpska

14.10.2021 06:36

Dosta cekanja,svi na kosovu pa cemo videti sta ce onda,nesmemo dopustiti ni jednu Srpsku teritoriju da uzmu tek tako. A sada je pravi trenutak za povratak vojske na kosovo.