KURTI JE RUSOFIL Haradinaj zapenio: On je prevarant, radi protiv Amerike, treba da podnese ostavku
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Lider Aliajnse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da jučerašnji sporazum vraća Kosovo unazad 10 godina, i da je premijer Aljbin Kurti potpisivanjem ovog sporazuma urušio suverenitet Kosova, prenosi Reporteri.

On kaže kako je Kosovo juče dobilo dva udarca, a ti udarci nisu došli spolja "od neprijatelja", već od marionetske i neodgovorne vlade i premijera.

Potpisan je sporazum kojim se Kosovo vraća 10 godina unazad. Ovim sporazumom Aljbin Kurti snažno je uzdrmao suverenitet zemlje, rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Haradinaj je takođe kritikovao Kurtija zbog odbijanja MCC projekta za gasovod.

"Taj čovek je doneo antialbansku i antiameričku odluku u istoriji Kosova. Vladino odbijanje gasovoda direktan je udar na državu, otvara vrata ruskom gasu i inovacijama.

Ovaj čovek je započeo antikosovsku i antiameričku eru. Siguran sam da neće uspeti. Aljbin Kurti je sa poslednje dve radnje ugrozio državu Kosovo, prekršio zakletvu kao premijer. Ovaj čovek je ispunio sve uslove da podnese ostavku, njegov ostanak na ovom mestu je opasan za državu. Na vreme sam primetio da je to opasno za zemlju", rekao je lider ABK.

Haradinaj je označio Kurtija kao političara koji služi interesima ruskog predsednika Vladimira Putina, nazivajući vladu "proruskom". "Pozivam albansku patriotsku levicu, ne podržavajte anarhističku levicu koja služi Putinovim interesima, nije slučajno takva odluka doneta".

Haradinaj je nastavio da kritikuje, nazivajući Kurtija prevarantom, i zaključuje da je ispunio uslove za podnošenje ostavke.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading