PREOKRET U DIJALOGU Jedan telefonski razgovor promenio sve
Printscreen

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je, nakon telefonskog razgovora sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Boreljom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, poručio da je dijalog jedini put da se dođe do "pravednih rešenja" za situaciju na severu Kosova i Metohije.

"Razgovarali smo o vladavini zakona, miru i bezbednosti, o potrebi deeskalacije na severu Kosova. Dijalog je jedini način da se pronađu pravedna rešenja", napisao je Kurti na svom tviter nalogu.


Na severu Kosova i Metohije, na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, već osam dana nalaze se specijalne snage kosovske policije ROSU, nakon odluke prištinskih vlasti o zameni registarskih tablica.

Zbog tih jednostranih mera Prištine, Srbi sa severa Kosova i Metohije već osmi dan zaredom protestuju na prelazima Jarinje i Brnjak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Marko

27.09.2021 10:23

Prpa! E,da nije Putina nebi tu bilo nikakvog dijaloga. Predsednik Vučić je digao Srbiju na noge i beskrajno mu hvala za to. Ojačao je vojsku i policiju, u slučaju da NATO krene tu je Rusija. Prvi put da se oni povlače. Velika stvar za Srbiju!

Goran

27.09.2021 10:41

Ma nista ja ovom ludak kurtiju ne verujem.. 🙄😎

Ruzica

27.09.2021 11:08

Svaka cast predsedniku Vucicu i vladi. Hvala puno braci Rusima na podrsci. Ja molim predsednika da malo stane sa gradnjom i ulozi pare u naoruzanje. Koliko smo vojno jaki, toliko cemo biti bezbedni. Citam izjavu jednog politicara koga su pitali, kada bi bio na vlasti, sta bi najvise zeleo za Srbiju. On je rekao " Atomsku bombu, da za sva vremena zastitim Srbiju". Moram priznati da i ja imam takvo osecanje. Kada bi imala toliko para da moze da se kupi afomska bomba, sve bih poklonila mojoj Srbiji, da kupi takvo naoruzanje kojim bi se zastitila za sva vremena. Nazalost, u takvim vremenima zivimo.