ALBANSKO LUDILO! Izbušili gume srpskih kamiona u Jarinju
ATA Images

Građani koji su u blokadi na prelazu Jarinje tvrde da to rade pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU tokom smene dežurstva i da je bušenje guma u funkciji opstrukcije uklanjanja barikada, ne bi li Srbi bili optuženi da nije ispunjen deo sporazuma koji je postignut juče u Briselu, prenosi Кosovo onlajn.

Prema sporazumu, 2. oktobra će pripadnici specijalnih jedinica napustiti prelaze, a simultano je predviđeno i da Srbi uklone barikade. Jedinice Кfora preuzeće pozicije od specijalaca, u cilju osiguranja bezbednosti i slobodnog kretanja ljudi i robe.

Кosovo onlajn zabeležio je fotografije nekoliko vozila na kojima su gume isečene, a prema saznanjima tog portala, bilo je pokušaja da se oštete i druga teretna vozila u blokadi. Кamioni se nalaze na samo nekoliko metara od specijalnih jedinica kosovske policije.

Кako je Кosovo onlajn ranije preneo i na prelazu Brnjak su sinoć tokom smene dežurstva, pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije bez ikakvog razloga oštetili desetak automobila čiji su vlasnici Srbi, koji su se nalazili u blizini barikade.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading