HARADINAJ: KFOR pregovara u naše ime, mi nismo "vlasnik kuće"
EPA

Haradinaj je u emisiji „Pressing“ na T7 rekao da je kosovski premijer, Aljbin Kurti, pretvorio kosovske policijske snage koje se nalaze na severu zemlje u ratne zarobljenike, piše Gazeta Express.

„Uzeo ih je i učinio policiju ratnim zarobljenicima. To je uradio premijer. Umesto da ima drugačiji operativni plan, odlučio je da postavi šator i napravi kamp, odakle prati situaciju“, izjavio je on.

Štaviše, Haradinaj Kurtijeve operativne akcije slanja specijalne jedinice kosovskih policijskih snaga na Sever smatra jednostranim u smislu konsultacija.

„On ima jako dobre ljude u policiji koji su mogli da mu naprave operativni plan. Sakrio je operativni plan od saveznika po pitanju bezbednosti. Učini je to bez naših saveznika“, dodao je.

KFOR pregovara u naše ime, mi nismo ‘vlasnik kuće’

Lider AAK, Ramuš Haradinaj, ponovo je oštro kritikovao Kurtijevu vladu zbog načina na koji upravlja Kosovom.

Haradinaj je to komentarisao u emisiji „Presing“ na T7, gde je govorio o pitanju intervencije Kosovske policije na Sever. Haradinaj je rekao da se zalaže za uspostavljanje reciprociteta u vezi registarskih tablica.

Govorio je o tome šta bi uradio da se našao u ovoj situaciji u kojoj se nalazi aktuelni premijer, Aljbin Kurti, nakon odluke o primeni mere reciprociteta prema Srbiji povodom registarskih tablica.

On je rekao da nije u redu da ovu situaciju rešava KFOR, jer, prema njegovim rečima, tada Kosovo nije „vlasnik kuće“.

„Da sam u ovoj situaciji, pomislio bih na dve ili tri komponene. Prvo bih imao duge pregovore sa saveznicima, ne bih dozvolio nikome da pregovara u naše ime, na primer sada KFOR pregovara u naše ime i to nije u redu. KFOR je bezbednosna institucija koja nije trebalo da igra takvu pregovaračku ulogu“

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading