OVK PROVOCIRA IZJAVAMA I KRIJE ZLOČINE NAD SRBIMA Sramno odbijaju inicijativu Beograda da otvore svoje zloglasne arhive
Youtube/Printscreen

Nastavljaju se burna reagovanja na dogovor o otvaranju arhiva tzv. OVK, pa tako bivši komandant OVK Kadri Kastrati, tvrdi da arhivi ne postoje i da je glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi trebalo da odbije sporazum o otvaranju “nepostojeće” arhive.

“Mi smo rat vodili prema situaciji, nismo imali dugoročne operativne planove jer nismo imali mogućnosti i kapacitete, ni ljudske ni oružane. Od Glavnog štaba smo dobijali uputstva o ophođenju prema civilima ili zarobljenima, drugih tajnih dokumenata i planova nije bilo'''', naveo je Kastrati za Kosovo onlajn.

On je dodao da Bisljimi ne zna da OVK nije imala nikakve arhive, i da to nije tajna.

"Da sam ja bio na njegovom mestu, rekao bih da o toj temi ne možemo pričati, jer nemam saznanja o njoj i mislim da je velika greška što su naši to prihvatili. Pre svega je trebalo da se konsultuju sa ljudima koji su bili u OVK, da li ima ili nema arhive”, ističe Kastrati.

Izvršni direktor Pravnog instituta Kosova Ehat Miftaraj ocenio je za Ekonomija onlajn da je izjava o otvaranju arhive OVK "nož u leđa svim haškim pritvorenicima i onima protiv kojih se može podići optužnica".

On tvrdi da je potpredsednik vlade Besnik Bisiljimi iskrivio sliku o istini slanjem poruke srpskoj strani da Kosovo ima arhivu i da je, kako navodi, OVK regularna vojska koja je arhivirala sve što se dogodilo tokom ratnih sukoba.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading