GRČKA NAM ZABIJA NOŽ U LEĐA Dendijas se pozvao na Jeremića i presudu MSP o KiM!
Tanjug

 

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas pozvao se na presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu o proglašenju nezavisnosti tzv. Kosova.

- Što se tiče zakonitosti mogućeg priznanja, Međunarodni sud pravde u Hagu presudio je 2010. godine da proglašenje nezavisnosti (tzv.) Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava, jer nije proizvod upotrebe ilegalnog nasilja koje je osudio Savet bezbednosti, jer je to bilo proglašenje pseudo-države (koja se naziva turskom pseudo-državom na Kipru) 1983. Raspadom Sovjetskog Saveza i Jugoslavije, osnovane su mnoge nove države, od kojih nijedna nije rezultat spoljnih napada - rekao je Nikos Dendijas.

Podsećamo, odgovornost za loše formulisano pitanje MSP u Hagu o nelegalnosti proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova je na tadašnjem ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Raso

04.07.2021 19:31

Moj Srpski narode... Zasto idete u Grcku koja ce priznati nezavisno Kosovo dali je moguce da tolike pare im ostavljate oni nama kao Crnogorci.

Rada

04.07.2021 20:08

grci, grci , pojeli vas vuci , Zaboli ste nam noz u ledja, dunule vam pare od onih koji ce i vas oduvati . Tija voda breg roni. Neka vam je na cast.

Danker

04.07.2021 22:08

Pa i mi možemo da otvorimo kancelariju u u turskom delu Kipra i tako označimo moguće priznanje a isto tako i u Palestini

Mr.M

05.07.2021 08:34

Ološ Grčki, godinama sam odlazio na more ali više ne.Toliko ih baš zabole za Srbe da to nije normalno,ne gostoljubivi,ne ljubazni,digli cene,samo da uzmu pare i ćao.Da nemaju more bili bi dno dna.Dok se ne okrenemo sami sebi,nema nam spasa.