VUČIĆ  NE DA ODALOVIĆA Neću ga smeniti ni da to traže SAD, a ne Priština
Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne bi smenila Veljka Odalovića sa čela komisije za nestale na KiM ni da to traži SAD, a ne Priština, jer niko nema pravo da uslovljava suverenu zemlju na taj način.

"To što je tražila Priština u Briselu ne bih da komentarišem. Da nam to traže SAD, mi to kao suverena i nezavisna država ne smemo da prihvatimo, a ne da nam to traži Priština i to iz mnogo razloga. Sa tim porukama poniženja u kojima će neko da nam drži predavanja ko sme da bude na kom mestu... Pa onda niko od njih ne bi smeo da bude ni na jednom od svojih mesta", naveo je Vučić.

 


On je gostujući na Juronjuzu večerasi rekao da Priština nema pravo da uslovljava suverenu zemlju ko će da budu na čelu njenih komisija.

"Oni nisu suverena zemlja, a mi jesmo, nemaju pravo bilo koga da uslovaljvaju. Pričamo o nestalima, a ne o kadrovskim rešenjima. Mi smo iskopali 21 mesto i na četiri smo pronašli sahranjene Albance", rekao je Vučić.

Dodao je da smo mi tražili da se na deset mesta proveri da li ima ubijenih Srba i da su pristali za samo jedno, gde su pronađeni članovi porodica Šutaković i Petrović. Kakve veze ima to sa kadroviskim rešenjima, zapitao je Vučić.

"Hotijeva vlada je parafirala sporauzme koji smo mi prihvatili sa njima zajedno u Briselu, ali nisu hteli da prihvate na terenu. Ali, Kurti neće ni taj sporauzm koji je Hoti potpisao da prihvati . Rekao je da je samo važno ono od 14. februara kada je Kurti pobedio", rekao je predsednik Srbije i dodao je da je Kurti insistirao na tom datumu kao da je tada rođen Isus Hrist.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading