VUČIĆ NAJAVIO EPOHALNI PROJEKAT Dogodiće se 28. jula, narod će ostati u čudu
Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će se inicijativi "mini Šengen", u kojoj je Srbija sa Severnom Makedonijom i Albanijom, promeniti ime na samitu u Skoplju koji će biti održan 28. i 29. jula.Dodaje da će tri zemlje da nastave da rade sa poverenjem jedni u druge.


Prema njegovim rečima, svi koji su se zalagali za Balkan Balkancima stradali su jer su ih svađali svi kako bi mogli da koriste potencijale Balkana.

"Kada razumemo da smo na evropskom putu, ali da sami možemo trenutno da uradimo više, da stvaramo poverenje i ako uspemo do 29. jula da napravimo tri dogovora, svi naši kapaciteti biće veći", naveo je predsednik dodajući da to nije zamena za evrointegracije bilo koje zemlje.

 

Ocenio je da je ovaj projekat je veoma važan i to kao ideja za budućnost, kao i zato što će omogućiti kapacitete svih koji učestvuju u tome.


"Pred kraj svačijeg mandata političari kojima nije stalo do ličnog bogaćenja analiziraju šta su radili i šta su sem puteva, pruga, muzeja, fabrika, svega ostalog, od ideja ostavili i za budućnost. Ta inicijatica je veoma važna", kazao je Vučić na TV Juronjuz.


 

Komentari (4)

Loading
Miraj

29.06.2021 22:31

Promena naziva je zaista epohalna stvar. Svaka čast Vučiću.

Zarko

30.06.2021 08:21

Ovaj projekat je vazan za sve one koji ucestvuju u Mini Sengenu

Milan

30.06.2021 08:45

Najvažnije je da se ostvari ovaj projekat