ALBANCI ĆE OTIĆI SA KOSOVA I METOHIJE?! Otkrivena velika opasnost za lažnu državu
Tanjug/Ap

Dodajući da bi nakon sastanka Kurtija i predsednika Makrona, Evropska unija trebala da bude konkretnija i jasno stavi do znanja Prištini i Beogradu koje ustupke treba da naprave kako bi krenuli u pravcu normalizovanja odnosa.

“Poruka predsednika Makrona je u istoj ravni sa porukama koje stižu (tzv.) Kosovu i Srbiji sa Zapada. Ona je gotovo istovetna sa porukom Bajdena da Beograd mora da prizna (tzv.) Kosovo, a da (tzv.) Kosovo mora da učini bolni kompormis za uzvrat tom priznanju”, ističe Spahiu.

Predsednik Makron je nakon sastanka sa premijerom Kurtijem izjavio da Francuska neće preuzeti na sebe obavezu da ukine vizni režim za tzv. Kosovo.

Ukidanje viza u sadašnjim okolnostima je prema mišljenju Spahiua veoma opasno, uz nagoveštaj da aktuelna vlast mora ozbiljnije i odgovornije da radi, ukoliko želi da stvori bolju perspektivu za svoje građane. 

"Za Francusku i druge zemlje Evropske unije postoji bojazan da bi vizna libaralizacija više štetila nego što bi pomogla (tzv.) Kosovu, jer postoji opasnost da većina stanovništva napusti zemlju, što bi u ovom trenutku bilo jako opasno za kosovsko društvo. Mora se pokrenuti situacija na bolje, kako bi se građanima ulila nada da vide perspektivu unutar svoje zemlji, a na da odu iz nje", kazao je Spahiu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Uroš Grozdanić

25.06.2021 06:30

Da napuste Kosovo I Metohiju sigurno! Ali kakve su gluposti da Srbija mora da prizna!? I to na našoj zemlji? Ako ne odu, nateraćemo in